Exports and GNP causality in the industrial countries: 1950-1985. - Afxentiou, P.C
Vzťah medzi vývozom a HNP vyspelých krajín sa skúma za použitia informácií o konštantných medzinárodných cenách Summers-Hestona (1988) a údajov medzinárodnej finančnej štatistiky. Testovanie kauzálnej súvislosti sa konalo formou miery rastu. Niektoré rozdielnosti vo výsledkoch kauzálnej súvislosti podľa Grangera. Výsledky sú obdobné ako pri rozvojových krajinách.