Monetary management in a monetary union. - Thygessen, N.
Koncepčné problémy vyplývajúce zo zavádzania menovej politiky v pokročilom štádiu Ekonomickej a menovej únie EMU. 3 hlavné problémy aspektov finálneho štádia EMU uvedené v Delorsovej správe z r. 1989: 1. vhodný mandát pre Európsky systém centrálnych bánk ESCB, 2. stupeň autonómie ESCB s ohľadomn k národným orgánom a orgánom ES ako celku, 3. zúčtovateľnosť v ESCB.