On gradual monetary reform. - Giovannini, Alberto
Stratégia postupnosti v uskutočňovaní Európskej menovej únie do r. 1992 - Delorsov plán na zavedenie jedinej meny - základné rysy Delorsovho plánu vzhľadom na prechod k menovej únii. Koncepcia konvergencie národných ekonomík a inflačných mier. Možnosť dosiahnutia konvergencie za podmienok špecifikovaných v Delorsovom pláne. Alternatívna "monetaristická" stratégia menovej reformy.