SME: un mécanisme monétaire sous tensions. - Artus, P.
Ustálenie kurzu marky a franka: 1 DM za 3,35 fr. Inflácia a HDP sa medzi SRN a Francúzskom takmer vyrovnali a tak stabilizovali menovú situáciu. Zjednotenie Nemecka a upevnenie DM. Britská menová parita. Úlohou SME je udržať konverziu ekonomiky na ceste k menovej únii. (Option finance 1990, č. 141.).