Currency convertibility is not an end in itself. - Khanna, V.R
Hlavné myšlienky prednášky P. Kenena, profesora Princetonskej univerzity o predpokladoch, význame a dôsledkoch zabezpečenia prevoditeľnosti mien vo východnej Európe. Prevzatie cien zo svetového trhu, zabezpečenie dovozu kapitálu a technológií, makroekonomická stabilizácia. Varuje pred predčasnou liberalizáciou kapitálových transakcií na začiatku reforiem.