Ispanija i ES: pervyje itogi členstva. - Ostrovskaja, Je
Španielsko bolo oficiálne prijaté do ES v r. 1985. Uskutočnili sa v ňom mnohé základné vnútorné reformy a prestavba vonkajších ekonomických vzťahov. Hlavným cieľom ekonomickej politiky španielskej vlády je premeniť národné hospodárstvo v neodlučiteľnú súčasť regionálneho komplexu formujúceho sa v Zápanej Európe. Rozbor adaptácie priemyslu k priemyselnému komplexu Spoločenstva a špecifických čęt obnovenia ekonomiky.