Čs. hospodářská politika v oblasti vnějších ekonomických vztahů a její vliv na podnikovou sféru. 1. - Šafaříková, V.
Dva prístupy v liberalizácii vonkajších ekonomických vzťahov - zameniteľnosť výroby čs. podnikov na zahraničných trhoch a konvertibilita čs. meny. Potreba odstránenia administratívnych a ekonomických bariér. Dopad rozpadu RVHP na čs. ekonomiku a potreba zachovania sovietskeho trhu. Rozvoj nových ekonomických vzťahov s krajinami ES.