SSSR - Vostočnaja Jevropa. Novaja model' sotrudničestva i vzaimnaja torgovlja. - Gavrilov, G.P
Tendencie k regionálnemu, resp. centralizovanému trhu v ZSSR. Objemy sovietskeho exportu a importu s bývalým RVHP a nedostatky tejto orientácie. Miesto dvojstranného klíringového obchodu v prechodnej etape. Úloha indikatívnych zoznamov tovarov. Obmedzenia existujúcich zmluvných cien.