Sovetsko-amerikanskije sovmestnyje predprijatija v SSSR. Obzor. - Pil'man, I.
Celková charakteristika sovietsko-amerických spoločných podnikov. Účastnícky podiel amerických firiem v spoločných podnikoch. Motívy tvorby podnikov. Príprava vytvorenia a registrácia spoločných podnikov. Problémy fungovania SP. Perspektívy spoločného sovietsko-amerického podnikania a hodnotenie jeho výsledkov. Nerovnorodosť SP ako ekonomického javu.