Les causes de l'inégalité des chances scolaires. - Boudon, R.
Ako vzniká nerovnosť. Zistenie jej príčin. Sociálny pôvod a úspech v škole. Úspech rovnaký, ale orientácia nerovnaká. Riziká a výhody investícií do vzdelania. Rozdielne hodnotenie rizika, nákladov a výhod hlavnou príčinou nerovnosti. Rodinné ašpirácie a autoselekcia. Porovnanie. (Commentaire 1990, č. 51.).