Accounting for the impact of agriculture and forestry on environmental quality. - Adger, N.
Modifikácia národných účtov Veľkej Británie pre zaistenie ochrany životného prostredia od účinkov poľnohospodárskej výroby a lesného priemyslu. Hodnotenie pozitívnych a negatívnych dopadov oboch odvetví na životné prostredie. Podiel oboch odvetví, úzko spätých s pôdou (87 percent), na tvorbe národného bohatstva a hodnotenie ich produkcie ako základ pre meranie kvality životného prostredia. Znečisťovanie životného prostredia uvedenými odvetviami.