Degradation of environmental capital and national accounting procedures. - Hartwick, J.M
Teoretický prístup k životnému prostrediu ako k vyčerpateľnej rezerve ľudstva. Model vzťahu medzi produkciou pšenice a znečisťovaním životného prostredia pri jej spracovaní ako základný vedľajší produkt. Model financovania ochrany životného prostredia.