Rizika zemědělské výroby z ekologicko-ekonomických hledisek. - Němec, J.
Dva základné faktory, ktoré sa podieľajú na vzniku ekologických rizík v poľnohospodárstve. Vplyv dlhodobého pôsobenia imisií na výnosy pestovaných plodín. Nutnosť selekcie vhodných miest pre intenzívnu poľnohospodársku výrobu.