From common fish to rights based fishing. Fisheries management and the evolution of exclusive rights to fish. - Hannesson, R.
Zmeny v medzinárodnom Zákone o mori od 2. svetovej vojny a ich nutnosť pre účinné využívanie a kontrolu rybných zdrojov. Riadenie rybolovu prostredníctvom celkových prípustných odchytov. Návrh štyroch metód kontroly rybolovu: 1. privatizácia rybných zdrojov, 2. dane z rybolovu, 3. rybárske licencie, 4. individuálne transferibilné kvóty. Aspekty systému individuálnych transferibilných kvót.