Garmonizacija uslovij predprinimatel'skoj dejatel'nosti v Jevropejskich soobščestvach.
Zbližovanie podmienok podnikateľskej činnosti v krajinách Európskeho spoločenstva a jeho právne základy. Doporučenia Komisie európskych spoločenstiev k harmonizácii národného práva. Realizácia stratégie harmonizácie práva vytýčenej v "Bielej knihe" komisie ES. Pomoc pri splývaní spoločností do trasnacionálnych firiem.