Un prolongement de la théorie de l'agence: la théorie des transactions informelles. - Charreaux, G.
Teória sa zaoberá vzťahmi, spoluprácou osôb a fungovaním organizácií. Hlavné zložky modelu Breton a Wintrobe - politické a technické rozhodovanie o výrobe. Úloha dôvery. Analýza byrokracie. Vzťahy medzi formálnymi a neformálnymi štruktúrami. Organizačná štruktúra a produktivita. Japonský a sovietsky príklad. (Economies et sociétés 1990, č. 5.).