<La> comptabilité: un instrument imparfait mais irremplacable. - Capron, M.
Limity účtovníctva ako nástroja reálneho zobrazovania skutočnosti. Nedostatky hodnotiacich prostriedkov. Ilúzia správneho vysvetľovacieho ukazovateľa. Potreba sociálneho súladu. Jeho základnou funkciou je prinášať dôveru. Veľké rozdiely medzi obrazom a realitou účtovníctva. (Annales des Mines - Gérer et comprendre 1990, č. 21.).