Kvalita výrobkov a úlohy evidencie a kalkulácie nákladov. - Mázik, Ján
Využitie ekonomických metód riadenia kvality pri určení vzťahov medzi kvalitou výrobkov a nákladmi na výrobu. Dve skupiny nákladov - náklady na výrobu výrobkov štandardnej kvality a náklady na zvýšenie kvality vyrábaných výrobkov. Potreba riešenia otázky určenia efektívnosti kalkulačných jednotiek na prehĺbenie systému merania nákladov.