Quo vadis, územní plánování? - Charvát, M.
Úvahy o postavení územného plánovania a riadenia v minulosti a v súčasných podmienkach. Vzťahy územných plánov a územného riadenia. Súčasná legislatíva zahrňujúca úlohy a funkciu územného plánu. Postavenie územného plánu v riadení a rozhodovaní o využití územia. Kompetencie k hospodáreniu s územím.