Pojetí sociální politiky a nástroje její realizace. - Průša, Ladislav
Prechod na trhový mechanizmus musí byť v sociálnej oblasti sprevádzaný prechodom od paternalistického chápania sociálnych istôt k aktívnej sociálnej politike. Za vytvorenie vlastných životných podmienok musí byť zodpovedný každý jednotlivec. Sociálna politika garantuje základné sociálne istoty obyvateľstva. Celková charakteristika sociálnej politiky. Rozhodujúce nástroje sociálnej politiky. Hlavné princípy poskytovania sociálnych služieb.