Resursosbereženije (nerešennyje voprosy). - Lebedev, V.G
Úlohy v znižovaní materiálovej náročnosti na úrovni podniku a národného hospodárstva. Neplnenie predpokladaného znižovania materiálovej náročnosti a jeho príčiny (pokles technologickej a spotrebiteľskej disciplíny a i.). Skúsenosti so zavedením voľných cien. Skúsenosti Japonska, Francúzska, EHS so znižovaním spotreby zdrojov. Trh a regulácia materiálovej spotreby štátom.