Čína: Velmoc spotřebního zboží. - Cerhonek, J.
Za posledných 12 rokov, kedy Čína uskutočňuje ekonomickú reformu a politiku otvárania sa vonkajšiemu svetu, rozmach výroby spotrebného tovaru. Rozvoj nielen tradičných odvetví, ale aj nových odvetví, napr. spotrebná elektronika. Využívanie licencií, know-how, modernej technológie dovezenej z vyspelých priemyselných krajín. Zakladanie spoločných podnikov. Zvyšovanie akosti a výroba atraktívneho a moderného sortimentu.