Investiční aktivita v roce 1990 a její perspektivy. - Ungerman, J.
Reštriktívna finančná a rozpočtová politika dokázala za krátku dobu zmeniť prebytok dopytu na prebytok ponuky, čo ovplyvnilo aj trh investícií. V r. 1991 došlo nielen ku zmene v odvetvovej štruktúre investícií ale aj k nízkemu dopytu po investíciách. Predpokladá sa silný prebytok ponuky, ktorý nenájde efektívny odbyt, ako aj pokles investičnej výstavby. Problémy financovania investícií - malý domáci kapitál vzhľadom k perspektívnym potrebám. Nevyhnutnosť zvýšenia objemu zahraničných investícií.