Materializirane na naučno-techničeskija progres - teoretični aspekti i empirično izmervane. - Petranov, Stefan
Metodologické problémy a problémy merania v základných fondoch materializovaného vedeckotechnického pokroku z makroekonomického hľadiska. Návrh špecifickej ekonomickej procedúry. Štatistické indikátory hodnotenia stupňa preniknutia VTP do ekonomického systému v 80. rokoch. Skúmanie otázky, či sa v systéme centrálneho plánovania BR vytvoril potenciál pre rozvoj modernej ekonomiky.