Mezinárodní obchod a ekonomický růst. 2. - Štépánek, V.
Skúmanie vzťahu medzinárodného obchodu a ekonomického rastu z hľadiska neoklasickej a rastovej teórie. Popis základného dvojfaktorového neoklasického modelu rastu, jeho vzťahu k medzinárodnému obchodu, k medzinárodnej špecializácii a medzinárodnej cene. Analýza otázok teórie medzinárodného obchodu, teórie komparatívnych výhod, rastu a alokácie zdrojov. Stratégia rastu v otvorenej ekonomike.