K analýze východiskového stavu novej mzdovej politiky v odvetví kultúry ČSFR. - Brenčičová, M.
Porovnanie vývoja priemerných miezd v oblasti kultúry ČSR a SSR v rokoch 7. päťročnice a v rokoch 1986 a 1987. Skúmanie mzdovej diferenciácie pracovníkov kultúry podľa vzdelania, veku a typu organizácie. Nutnosť formulovať nové princípy odmeňovania, ktoré vyhovujú novým spoločensko-ekonomickým podmienkam.