Minimální mzda ve světle ekonomické teórie. - Synek, Miloslav
Vymedzenie pojmov pozitívnej a normatívnej ekonomiky a funkcie ponuky a dopytu. Závažné dôsledky stanovenia minimálnej mzdy a jej väzby životných nákladov v porovnaní s celkovým objemom miezd. Pokles záujmu podnikov o zamestnávanie pracovníkov v kategórii minimálnych miezd v prípade ich výrazného zvýšenia.