New fast-growing companies create jobs. - Gallagher, C.
Porovnávanie budovania a prevádzky nových malých 19 firiem v dvoch regiónoch Veľkej Británie v r. 1980-1982. Určovanie dvoch kontrastných skupín prosperujúcich a neprosperujúcich firiem. Porovnávanie rozdielov vo vytváraní nových pracovných príležitostí v prosperujúcich firmách v Škótsku a v juho-vých. Anglicku. Posudzovanie činnosti holdingových spoločností.