Rynok i zanjatost' naselenija. - Prokopov, F.
Štruktúra zamestnanosti v ZSSR. Počet zamestnaných v štátnom sektore, v individuálnom a iných sektoroch. Úroveň nezamestnanosti a príčiny neobsadzovania voľných miest (geografické a kvalifikačné). Migrácia utečencov. Únik mozgov za hranice. Zamestnanosť mládeže, invalidov a trestaných. Produktívna zamestnanosť a zodpovednosť jedinca za svoju zamestnanosť. Mobilita pracovnej sily.