Majú dostatočnú podporu? Malé a stredné podniky. - Valach, V.
Malé podniky - firmy do 9 zamestnancov, stredné od 10-500 zamestnancov. Majú v každej vyspelej ekonomike významné miesto, sú najdynamickejšie, najpružnejšie, vytvárajú nové pracovné príležitosti. Štáty im venujú mimoriadnu pozornosť. Vypracúvajú sa mechanizmy a komplexy opatrení na pomoc pri ich vytváraní a rozvoji. V západnej Európe snahy po vzájomnej koordinácii a kompatibilite jednotlivých mechanizmov.