Antimonopolní zákony v rozvíjející se tržní ekonomice. - Pittman, R.
K vyhláseniu prvého antimonopolného zákona v ČSFR v r. 1991 došlo sto rokov od vydania prvého antimonopolného zákona, tzv. Shermanovho zákona v USA. Hlavné ustanovenia Shermanovho zákona. Lekcie z uplatňovania amerických antimonopolných zákonov: nie všetky monopoly sú rovnaké; nie všetky vysoké ceny sú rovnaké a nie všetky dohody sú rovnaké.