Systém Tax-free. Turistika s výhodou. - Zahradník, Petr
Systém Tax-free Shopping je založený na rozdielnych sadzbách nepriamych spotrebných daní, predovšetkým dane z pridanej hodnoty v krajinách, kde je tento systém zdomácnený i v krajine, voči ktorým je uplatňovaný. Systém Tax-free Shopping sa využíva v 13 európskych krajinách. Vo viac ako 60000 obchodoch tejto "trinástky" je možné získať daňové zvýhodnenie. Popis fungovania systému.