Rasširit' vozmožnosti predprijatij. - Chanin, L.
Investície podnikov a rast ich produkcie. Výpočet prírastku produkcie s prihliadnutím ku ponuke a dopytu u konkrétnych druhov tovaru. Efektívnosť využitia výrobných fondov a normatívy odpisov. Určenie optimálneho normatívu odpisov do fondu rozvoja výroby. Odvody výrobného podniku do rozpočtu centra. Výpočet produkcie určenej za hranice republiky a ostávajúcej v regióne.