Forfaiting: Zkušenosti z Londýna. - Cima, I.
Forfaiting predstavuje eskontovanie vlastných zmeniek, trat, akreditívov a iných dokumentov, predstavujúcich dlh a to bez postihu na predchádzajúceho držiteľa. Riziko a zodpovednosť za inkasovanie dlžnej čiastky prechádza na forfaitera. Pojednanie o forfaitingovom kontrakte, ktorý pobočka Živnostenskej banky v Londýne uplatňuje ako formu nepriameho financovania čs. dovozných a vývozných subjektov.