Španělská ekonomika v období vstupu do Evropských společenství. - Kociánová, H.
Charakteristika východiskovej hospodárskej situácie Španielska a hospodárskej politiky orientovanej od r. 1982 na ozdravenie ekonomiky a na jej prípravu na vstup do ES. Vplyv vstupu do ES na španielsku ekonomiku. Problematika nezamestnanosti a opatrenia vlády zamerané na jej zmiernenie. Životná úroveň a sociálna starostlivosť. Niektoré spoločné a rozdielne prvky vo vývine španielskej a čs. ekonomiky.