Estrategias para una politica de desarrollo. - Strahm, R.H
Tri možné špecifické stratégie hospodárskej politiky v rozvojových krajinách: 1. integrácia s "voľnou" svetovou ekonomikou, 2. nový medzinárodný ekonomický poriadok, 3. autonómny rozvoj. Historické skúsenosti, ako prekonávať nedostatočný ekonomický rozvoj - príklady pre rozvojové krajiny. Dôsledky pre vyspelé priemyselné krajiny. Geopolitická konjunktúra na konci 20. storočia.