privatizáció sajátosságai a keleteurópai gazdaságokban. - Winiecki, Jan
Klasická privatizácia podľa vzoru západných štátov. Privatizácia v rozvojových štátoch. Atypická privatizačná vlna vo východoeurópskych štátoch. Možnosti privatizovania bezplatným rozdaním majetku občanom, resp. zamestnancom podniku. Nebezpečie privatizácie v prospech solventných nomenklatúrnych kádrov predchádzajúceho réžimu (Poľsko, Bulharsko). Preferovanie privatizácie v prospech špinavých peňazí.