Hra na jakoby. - Truneček, Jan
V uplynulých 40. rokoch sa uplatňovala stratégia prerozdeľovania dôchodkov medzi podnikmi, predstieralo sa odmeňovanie úkolovou mzdou, dlhodobé plánovanie, zdokonalená ekonomická reforma a podniková sféra predstierala, akoby sa podľa nej riadila. Pokus ukázať, že podstata tejto hry zostala, a že len obsah sa prispôsobil novým podmienkam: socialistické súťaženie, racionalizačné brigády a úkolová mzda boli nahradené akoby zavádzaným holdingom, marketingom a divizionálnou organizáciou.