Niektoré mikroekonomické aspekty ekonomickej reformy. 1. - Kačír, Klement
Skúmanie problému, aký typ trhovej ekonomiky najviac zodpovedá čs. podmienkam a potrebám, akú cestu zvoliť, aby sa tento typ dosiahol a kde hľadať zdroje poznania. Analýza nedostatkov a ohraničení trhového mechanizmu a zdôvodnenie nevyhnutnosti vybudovania takého systému regulácie ekonomiky, ktorý doplňuje využívanie trhového mechanizmu hospodárskou politikou štátu ako nástroja na korekciu nedostatkov trhového mechanizmu a nástroja programového rastu a stability ekonomiky.