Pohled z USA. - Rusek, Antonín
Pohľad na vývoj čs. hospodárstva v prvých mesiacoch 1991 a na jeho najbližšie perspektívy. Zhodnotenie jednotlivých procesov reformy. Najväčšou hrozbou je rast štruktúrnej nezamestnanosti. Svetové skúsenosti: s pomerne vysokou infláciou sa dá žiť, ale vysoká nezamestnanosť vedie k destabilizácii a kolapsu. Preto reštriktívno stabilizačná koncepcia by mala byť doplnená politikou podpory ponukovej strany a tvorby zamestnanosti.