Privatizace a ekonomické zájmy. - Klvačová, Eva
Všeobecný záujem spoločnosti na rýchlej, efektívnej a zákonnej privatizácii nie je vždy v súlade so záujmami spotrebiteľov a so záujmami zamestnancov štátnych podnikov. Privatizáciu chce vo svojom osobnom záujme využiť aj podnikový management, ktorý má k podniku právo dražby, ako aj domáci a zahraniční súkromní podnikatelia, ktorí chcú privatizovaný majetok získať za osobitne výhodných podmienok.