Privatizacija črez recipročen korporativen model i cholding. - Saračinova, Ž.
V podmienkach fungovania uvedených modelov sa vytvárajú predpoklady pre zvýšenie konkurenčnej schopnosti na makro- i mikroúrovni, zmenšuje sa riziko a cena prechodu k trhovej ekonomike, vytvára sa zmiešany sektor. Otázky vlastníctva sa riešia postupne a nie šokom. Postupne dochádza k prechodu od rozdeľovania dôchodkov podľa kvantity a kvality práce k rozdeľovaniu podľa schopnosti korporatívnych členov. Vzniká nová korporatívna kultúru.