Privatizační strategie v mezinárodním srovnání. - Janáčková, Stanislava
Porovnanie priebehu privatizácie v Maďarsku, Poľsku a bývalej NDR. Skúsenosti ukazujú, na nevyhnutnosť zákonov úpadku ekonomiky a jeho legislatívneho riešenia, na významnú úlohu bankovej sféry, na nevyhnutnosť zabrániť kolapsu bankovej sústavy a na nezastupiteľnú úlohu zahraničného kapitálu v privatizácii. Zovšeobecniť možno aj skutočnosť, že privatizácia nemôže predchádzať liberalizáciu, lebo deformované ceny by viedli k deformovanej alokácii zdrojov.