Inštitucionálne prostredie a sféra pôsobnosti trhu. - Ivanička, Koloman
Pravidlá inštitucionálnej ekonomiky a ekonomiky spoločensko-verejných zariadení (Public Economy). Analýza prístupov k starostlivosti o človeka v rámci koncepcie "workfare state". Vzťah inštitucionálneho usporiadania k trhu a k riadeniu. Smerovanie americkej a japonskej spoločnosti k "opportunity society".