Pravidlá hry. Ze zákona č. 63/1991 Zb. o ochraně hospodářské soutěže.
Konkurencia a slobodná súťaž vyžadujú určitú reguláciu, určité normatívy v rámci ktorých sa musia pohybovať. V ČSFR má túto úlohu plniť zákon č. 63/1991 Zb. o ochrane hospodárskej súťaže. Úprava nedovoleného obmedzovania súťaže sa delí na tri základné časti: Kartelové dohody. Dohody o zlučovaní podnikov (fúzie). Monopolné a dominantné postavenie na trhu.