Relevantní trh. Nový pojem v čs. právni a ekonomické praxi. - Bartík, V.
Pri vymedzení relevantného trhu ide o zaradenie výrobkov do jednej trhovej skupiny na základe určených kritérií. Ak sa preferujú hľadiska výrobné a fyzikálne ide o tzv. výrobnú koncepciu, ak sa uplatňujú hľadiska možnosti vzájomnej zámeny tovarov a služieb ide o koncepciu substitučnú. Vymedzenie relevantného trhu v ČSFR, ČR a SR. Význam vymedzenia relevantného trhu pre ochranu hospodárskej súťaže.