Logistika přetváří obchod. - Jindra, Jiří
Obchodná a obehová logistika sa zaoberá odbytom z výroby a rôznymi stupňami a fázami obchodnej činnosti, disciplína obsahom ktorej je plánovanie, riadenie a realizácia toku tovarov a informácií tak, aby správna komodita bola v správny čas na správnom mieste s čo najnižšími nákladmi. Integrovaná - multistrategická obchodná logistika - spojité posudzovanie jednotlivých článkov pohybu tovarov. Príklady logistických systémov používaných vo vyspelých krajinách.