Otevřené trhy - nové možnosti. Cesta k prosperitě očima německého ekonoma. - Fröhlich, H.P
Špecializácia a deľba práce medzi štátmi je cestou ku všeobecnému blahobytu. Nevyhnutnosť odstraňovať všetky prekážky, ktoré brzdia zahraničný obchod. Neudržateľnosť argumentov uvádzaných v prospech protekcionizmu. Význam GATT pre podporu medzinárodnej výmeny tovarov. Ciele uruguayského kola GATT - oslobodiť medzinárodný obchod od zasahovania štátnych inštitúcií. Možnosti ČSFR uplatňovať hospodársku súťaž.