Eksportna struktura i razširjavane učastieto na balgarskoto mašinostroene v svetovnija pazar. - Kostov, V.
Súčasná štruktúra bulharského strojárstva nie je schopná zabezpečiť účasť krajiny na svetových trhoch s najmodernejšími strojmi. Rozbor možností reštrukturalizácie ukazuje na to, že najvýhodnejšie bude upevniť pozície na trhoch, na ktorých sa obchoduje s tradičnými druhmi strojov. Základné opatrenia umožňujúce zmenu štruktúry bulharského exportného strojárstva a synchronizáciu medzi exportom a výrobnými štruktúrami ako aj modernizáciu a účasť zahraničného kapitálu.