<The> countertrading experience of British and Canadian firms. - Neale, Ch.W
Aktívny prístup k obchodu so vzájomnou výmenou tovaru zvyšuje konkurenčnú schopnosť u západných vývozcov. Firmy pasívne prijímajúce túto formu obchodu a jej riziká strácajú pozície na zámorských trhoch. Medzinárodné porovnanie postojov vývozcov k vzájomnej výmene tovarov. Navrhuje sa rozhodovacia schéma pre vedenie firmy na podporenie efektívnej účasti na týchto obchodoch.